Hebben jullie onze te gekke poster al gezien? 

0001

Alle credits gaan naar Joëlle de Ruiter!

Koop NU je kaarten!

De kaartverkoop is gestart! Leden van VIP, Studievereniging Psychologie Groningen, GHD Ubbo Emmius, GLV Idun & Faculty Association Ibn Battuta kunnen hun kaartje kopen bij de studieverenigingen voor 5,- euro. Niet leden kunnen hun kaartje via Vera Groningen kopen (http://www.vera-groningen.nl/…/avi-fire-lookapony-peer-fera…) voor 7,50 euro. Wees er snel bij, want de vorige edities waren uitverkocht!

Last but not least

Zwemfest 2017 komt al heel dichtbij, en dit is dan ook de laatste bekendmaking! Feral Tides komt met hun psychedelische bluesrock Zwemfest openen op de mainstage. Onder andere gewapend met een sexy saxofoon, een scheurend rockorgel en psychedelische gitaarsounds creëert Feral Tides een show, die door 3voor12 Friesland zelfs ‘zeer overdonderend’ werd genoemd. Dit wil je niet missen, dus wees op tijd!

https://www.facebook.com/FeralTides/

https://www.youtube.com/watch?v=n6ePnaHSdVo

Ten years today

We houden het even lekker dicht bij huis en vieren de Groningse talenten met Ten Years Today. Deze drie ‘nuchtere’ mannen maken alternatieve indiepunk, en 28 september hebben wij de eer daar van te genieten. Invloeden uit de punk, funk, garage en pop worden samengesmeed tot het geluid van Ten Years Today. Tot dan!

https://www.facebook.com/thisistenyearstoday/

https://play.spotify.com/album/5qEREkEB4cbLR8boOA2xTI

Tijd voor een downstage band!

Op deze zonnige dag is de tijd rijp om een nieuwe naam voor downstage bekend te maken. Gelukkig hebben wij voor jullie The Mudd! Dit Gronings bandje is er een om in de gaten te houden. Na lovende recensies van een eerder optreden in de Vera, wordt het mooi tijd dat ze 28 september terugkeren naar de Vera om downstage op Zwemfest 2017 te spelen! Met alternatieve indie/rock geluiden gaan ze ons vermaken in de kelder.

Rock on!

Maak kennis met Lookapony!

Met trots mogen wij jullie voorstellen aan Lookapony! Deze vier kwajongens uit Eindhoven zullen 28 september de MainStage van Zwemfest even op zijn kop zetten met energieke melodieën en rauwe vocalen. Onlangs heeft deze band hun debuutalbum ‘Ha-Satan’ uitgebracht, en daarmee hun stempel gedrukt op de Nederlandse garagerock scene. Kortom, een niet te missen live ervaring waar losgaan een zekere factor is.

Wij kunnen niet wachten!

https://youtu.be/XNWGKJN7bTk 
https://open.spotify.com/artist/2kVdIz4ICDvB18lm7jtGd5

De derde band is bekend!

M: ‘Ze maken best wel chille muziek’
C: ‘… Ja vind ik ook wel’

Nouuu dat moet je horen! Deze Nieuw Zeelandse band (ghehe) heeft al twee keer op concert at sea gestaan, waarvan één keer als support van Jett Rebel. Daarnaast hebben de jongens volgens VPRO 3voor12 de potentie om Nederland te veroveren!

De tweede band van Zwemfest 2017!

Omdat de tijd zo snel voorbij gaat, en we nog lang geen genoeg hebben van Led Zeppelin, Gary Moore en Nirvana, zal de band RUV ons dit jaar mee terug nemen naar de tempo doeloe.

De bluesrock band RUV haalt zijn inspiratie uit de tweede helft van de twintigste eeuw en met name uit de muziek van de hierboven genoemde legendes.

(Daarnaast hebben de mannen ook nog eens wilde manen, opzich reden genoeg om erbij te zijn)

RUV

 

De eerste band van Zwemfest 2017 is bekend!

De eerste band van Zwemfest 2017 is bekend en poah, het is een beste.

Je kent ze wellicht al als 3FM Serious Talent of als gast bij DWDD en zo niet, des te meer reden om met ons te komen genieten in september.
Met hun alternatieve pop muziek maakt AVI ON FIRE er gegarandeerd een mooie avond van!

De nieuwe commissie van Zwemfest 2017

Met trots presenteren wij jullie de nieuwe Zwemfestcommissie! Hou donderdag 28 september alvast vrij, want de 15e editie van Zwemfest wil je echt niet missen!

Van links naar rechts:
Maarten Drouven – Voorzitter
Christiaan Vonk – Programmeur
Marco Hansma – Acquisitie
Arno van Sichem – Programmeur
Sacha Verhulst – Secretaris
Nienke Buters – Penningmeester
Isabel Vaessen – Public Relations
Irthe Zandstra – Public Relations

Zwemfest

Het is me er eendje, die poster!

Heb jij hem al gespot?

zwemfest_2016_flyer

De Line-Up is bekend! 

Ja het is dan zo ver, de Line-Up voor Zwemfest 2016 is gevuld! Ontzettend geweldige artiesten zullen er voor zorgen dat zowel op de MainStage als de Downstage wordt gefeest! Check de nummers van de artiesten onder het kopje line-up en we hopen jullie te zien op 29 september 2016 in Vera Groningen!

MainStage

Postcards From Mars
The Great Communicators
Blupaint
OIJ

Downstage
Vera’s Charm
Marble Heart
The Movement

De opening van het festival op de MainStage 

Vele cafés, festivals, poprondes en zelfs de New York Fashion Week gingen ons voor, maar 29 september opent Postcards From Mars het Zwemfest festival op de MainStage Vera Groningen! Met invloeden van pop, indie rock & folk varieert een optreden van enkel een gitaar tot een vijfkoppige energieke band. Het album “GROWTH” wat in April 2016 uitkwam was #1 bij 3voor 12 luisterpaal voor een week! Wij kijken er naar uit!

De tweede Groningse Downstage band!

De Groningse grond onder onze voeten is aan het schudden, maar ook The Movement laat de aarde beven met hun pure rock. Na het winnen van POPgroningen Talent Award zullen ze de Downstage van Vera Groningen vol blazen op 29 september 2016. Ze zijn me er eendje, deze Groningse mannen!

Blupaint, tweede headliner Zwemfest 2016!

Bij DWDD spelen? De Grote Prijs van Nederland winnen? 3FM Serious Talent worden? It eend no problem for these guys. Met trots presenteren wij de tweede headliner van Zwemfest 2016: Blupaint! Deze bad boys komen goed uit de verf met hun stevige, catchy nummers en pakkende performance. Hun single Save Me is inmiddels 100.000 keer beluisterd op Spotify en de toekomst ziet er dan ook rooskleurig uit voor deze band uit Amsterdam. 29 september is Blupaint te zien op de 14e editie van Zwemfest!

De eerste band Downstage!
 
Spelen op festivals is niet iets onbekends voor deze Groningse band en op 29 september spelen ze dan ook op Zwemfest 2016! Marble Heart zal een knallende show weggeven op de Downstage van Vera!

De eerste band van Zwemfest 2016 is bekend!

 
Dit jaar hebben ze al op Noorderslag gespeeld en later in 2016 zal hun album worden uitgebracht! The Great Communicators zal 29 september een mooie show geven in Vera Groningen!

De nieuwe Zwemfest commissie 2016!

De voorbereidingen om de next-best-bands van Nederland te strikken voor een toffe line-up zijn in volle gang! Wij zijn de nieuwe Zwemfest commissie! Met veel enthousiasme kijken we uit naar de editie van 2016. Houd donderdag 29 september alvast vrij, want dan zien we jullie op het leukste muziekfestival van Groningen, “eendje” om niet te missen!

Van links naar rechts:
Anne Bouman – Public Relations
Vera de Vries – Public Relations 
Lysbeth Bakker – Secretaris
Eline Palthe – Penningmeester
Susanne de Boer – Voorzitter
Boeli Boelens – Programmeur
Grytsje de Vries – Acquisitie
Jasper Been – Programmeur

Met dank aan Lidewij Mulder voor de foto! Wil je meer van haar werk zien, check dan haar website: http://lidewijmulder.weebly.com

Zwemfest10

Sponsors

  • Voordelig apparaten huren via www.splash.nl
  • Domain name search and availability check by PCNames.com.
  • Website and logo design contests at DesignContest.com.
  • Reviews of the best cheap web hosting providers at WebHostingRating.com.